

با توجه به گزارش مهندسین نرم افزار سایت نوژینو بزرگترین وارد کننده لپ تاپ استوک در ایران طی ۲۰ سال فعالیت در حوزه نرم افزار و ویندوز در این شرکت , کارکنان بر ان شدن که رایجترین مشکلات ویندوز که بیشترین برخورد را با انها داشته اند و باعث شدن که حتی برای یک بار هم که شده با ان رو به رو شدن لیست کنند و راه حل این مشکلات را در قالب یک متن به صورت مختصر و مفید در اختیار کاربران قرار دهند .
حتما حتما اگر بیش از ۱ روز در هفته با لپ تاپ یا سیستم کار کرده باشد و سیستم عامل ان ویندوز باشد صدرصد با مشکلاتی هنگام کار یا قبل روشن کردن مواجه شده اید این موارد به شدت میتوانند اعصاب خوردکن و ضد حال باشند به خصوص وقتی کار مهمی دارید و حتما لپ تاپ باید در دسترس باشد .
در این مقاله به ساده ترین روش توضیح داده شده تا وقتی که با رایج ترین مشکلات لپ تاپ + ویندوز مواجه شدید باید چیکار کنید که در سریع ترین زمان مشکل بوجود امده را رفع کنید .
این پست را حتما دخیره بوک مارک کنید چون دارای اطلاعات زیادی در رابطه با مشکلاتی که ممکنه بوجود اید می باشد و هر لحظه یکی از این موارد ممکنه براتون پیش بیاد پس حتما ذخیره کنید تا همیشه در دسترس باشد .
اطلاعات در مورد ( رایج ترین مشکلات لپ تاپ + ویندوز ) توسط فروشگاه نوژینو گرداوری شده و در دسترس سایت قرار گرفته تا بتوان به راحتی از ان استفاده کرد .
۱ . داغ کردن بیش از حد لپ تاپ
بدون شک از بزرگ ترین مشکلات لپ تاپ که ممکنه باهاش مواجه بشید این است که لپ تاپ یا کامپیوتر شما بیش از حد داغ کنه و گرما زیادی تولید کند .
علامت داغ کردن بیش از حد لپ تاپ : کامپیوتر یا لپ تاپ از کار می افتد ، هنگ می کند
راه حل : دریچه های هوا را تمیز کنید ، مواد فیلتر شده را روی دریچه تنفس قرار دهید ، بایوس را به روز کنید یا خمیر سیلیکون را عوض کنید .
گرمای بیش از حد می تواند عملکرد لپ تاپ شما را مختل کند و اغلب باعث ایجاد هنگ شدن و فریر سیستم می شود . هر رایانه ای بستگی به مشخصاتی که دارد و نوع کاربری ان گرمای منحصری تولید می کند ( کامپیوتر و لپ تاپ گیمینگ از همه سیستم ها بیشتر گرما تولید می کنند ) ، اما لپ تاپ ها به دلیل اندازه کوچک و عدم تهویه باز بیشتر گرم می شوند . گرد و غبار بیش از حد می تواند دریچه های هوا را مسدود کند و سیستم شما را از هوای سرد برای خنک کردن CPU و گرافیک محروم کند .
شما اغلب می توانید مشکلات گرمای بیش از حد را به سادگی با تمیز کردن دریچه های هوا با یک پارچه یا پاک کننده یا مسولک حل کنید .
برای جلوگیری از تجمع بیشتر گرد و غبار ، یک تکه پارچه روی دریچه های هوا قرار دهید ( روی خرجی فن ها قرار ندهید چون باعث برگشت هوا گرم به داخل می شود ) اگر پارچه کارساز نبود ، بایوس سیستم خود را که سخت افزار لپ تاپ را کنترل می کند ، به روز کنید و ریست کنید . فقط مطمئن شوید که سیستم شما هنگام به روز رسانی بایوس به منبع تغذیه متصل است . در نهایت اگر باز هم مشکل حل نشده باید سیستمتون را باز کنید و خمیر سیلیکون روی دستگاه را عوض کنید .
اگر سرعت بوت شدن ویندوز بسیار پایینه و لپ تاپ هنگ میکنه ۷ راه حل مشکل کندی بوت ویندوز ارایه شده تا با این روش ها این مشکل را حل کنید .
۲ . سرعت هارد بسیار پایینه ( افت سرعت hard )
این مورد هم بسیار رایج است و در هارد های hdd بسیار بیشتره به طوری که سیستم کلا بالا نمیاد یا فایل کپی نمیشه و سرعت هارد بسیار پایینه و دچار افت سرعت hard شده ایم
علامت: افت سرعت بیش از حد برنامه ها ، انتقال کند فایل
راه حل: Disk defragmentation کردن هارد
اطلاعات بهم ریخته روی هارد دیسک شما می تواند عملکرد و سرعت هارد را کاهش دهد زیرا کامپیوتر به زمان بیشتری برای شناسایی و مچ کردن قطعات داده ها و بخش های بد در درایو نیاز دارد . با استفاده از ابزار داخلی ویندوز به نام Disk Defragmenter، می توان این مشکل را به راحتی برطرف کرد (اما نه به سرعت ؛ عمل Disk defragmentation گاهی اوقات می تواند ساعت ها طول بکشد ) . می توانید از طریق منوی Programs در پوشه Accessories یا System Tools به این برنامه دسترسی داشته باشید . به سادگی روی دکمه Analyze کلیک کنید تا ببینید آیا درایو دیسک شما نیاز به یکپارچه سازی دارد یا خیر ، و سپس برای شروع روی Defragment کلیک کنید .
یکی دیگر از دلایل هم به هم ریختن بایوس است که باید از طریق راه های ریست کردن بایوس اطلاعات تغییر یافته و فرسوده را ریست و به تنظیمان کارخانه برگردانید .
۳ . باتری لپ تاپ شارژ نگه نمی دارد ( خالی شده سریع شارژ )
یکی از علایم کار نکردن بیش از حد با لپ تاپ میتواند بر روی باتری لپ تاپ اثر گذار باشد به صورتی که استفاده کم شارژ و دشارژ باتری باعث افت کارایی سلول های باتری خواهد شد و باتری لپ تاپ شارژ نگه نمی دارد .
علامت: لپ تاپ شما بدون شارژر کار نمی کند و خاموش می شود – در صورت شارژ ۱۰۰ درصد شارژ باتری سریع خالی می شود .
راه حل : نگه داشتن لپ تاپ در شارژ به مدت ۲۴ ساعت – تعویض باتری
اولین راه حل پیشنهادی نگه داشتن لپ تاپ در شارژ به مدت ۲۴ ساعت است تا سلول های به خواب رفته مجدد شارژ شوند زمان شارژ این سلول ها کمی بیشتر از حالت معمول طول می کشه .
باتریهای لیتیوم یونی در طول عمر خود ، توانایی نگهداری شارژ را از دست میدهند . پس از چند سال ، برخی از باتری ها تنها کسری از زمان اجرا نامی را دوام می آورند . تعویض باتری نسبتاً ساده است . بیشتر آنها از پایین یا پشت لپ تاپ بیرون می آیند .
نکته برتر – هرگز لپ تاپ را که به برق وصل است با باتری کاملا شارژ شده کار نکنید ، در دراز مدت به باتری شما آسیب بیشتری وارد می کند .
همچنین در مقاله افزایش طول عمر باتری لپ تاپ به طور مفصل به موضوع راه ها و روشهای نوین بالابردن طول عمر باطری پرداخته شده است .
۴ . از کار افتادن کیبورد لپ تاپ
یکی از ضد حال ترین و رایج ترین مشکلات لپ تاپ میتونه از کار افتاده کیبورد لپ تاپ باشه حالا بخشی از ان یا همه کیبورد
علامت: خراب شدن یا شل شدن دکمه ها – اتصالی و خراب شدن لاین های کیبورد
راه حل: تعویض صفحه کلید
کیبوردها در هر لپ تاپ بیشترین استفاده را دارند ، به دلیل تایپ کردن یا ریختن قهوه و مایعات در نتیجه ، کلیدها اغلب ممکن است از جای خود خارج شوند یا فرسوده شوند .
خوشبختانه ، سازندگان لپ تاپ راهنماهای آنلاین سریعی را برای جایگزینی صفحه کلید در صفحات پشتیبانی خود ارائه می دهند و اموزش تعویض کیبورد لپ تاپ هر مدل را در گوگل می توانید پیدا کنید
۵ . وایفای لپ تاپ کار نمی کند
تقریبا امروزه همه لپ تاپ ها به اینترنت وصل هستند و کمتر کسی است که لپ تاپش را در مدت حداقل ۱ هفته به اینترنت وصل نکنه حالا چه اتفاقی میافته وقتی وایفای لپ تاپ کار نکند ؟ در واقع برای بیشتر افراد لپتاپ بدون کاربرد می شود .
علامت: عدم اتصال به اینترنت ، وقفه های مکرر در هنگام کار با اینترنت
راه حل: مطمئن شوید که وایفای روشن است ، درایور ها را چک کنید که نصب و فعال باشند ، مطمئن شوید که روتر به درستی کار می کند ( با گوشی موبایل به روتر وصل شوید )
برخی از لپتاپها با یک دکمه یا سوئیچ خارجی ، جدا از تنظیمات نرمافزار ، برای فعال کردن اتصال بیسیم نیاز دارند پس حتما برسی کنید که دکمه سخت افزاری برای روشن کردن وایفای روی لپ تاپ روشن باشد .
همیشه مطمئن شوید که این کلید بی سیم روشن است . همچنین مطمئن شوید که شبکه ای که به آن متصل می شوید نام شبکه یا SSID ان در لیست وایفای ها پیدا شده موجود است . اگر مشکل حل نشد کیت وایفای را عوض کنید .
۶ . پیکسل سوخته و خراب
تا ۷ پیکسل سوخته و سیاه در مانیتور ها معمولی است و هیچ مشکلی ندارد و اصلا نباید نگران شد ولی اگر خیلی بیشتر باشد و یا رنگ صفحه نمایش زرد و لکه سفید باشد کمی نگران کننده است و باید پیگیرش بود.
علامت: نقاط سبز , سیاه یا قرمز روی صفحه نمایش
راه حل: لمس و ماساژ پیکسل های سوخته – تعویض ال سی دی
پیکسلهای سوخته و لکه سفید صفحه نمایش میتواند آزاردهنده باشند . پیکسل ها معمولا سیاه سبز یا قرمز باقی می مانند بدون اینکه به درستی با پیکسل های دیگر روی نمایشگر روشن شوند .
متأسفانه، سازندگان ال سی دی را تنها برای یک یا دو پیکسل گیر کرده جایگزین نمی کنند چون تا ۱۰ تا مجاز است .
هر چند راه حلی وجود دارد . یک ماده نرم مانند پارچه نمدی بردارید و به آرامی با حرکت دایره ای اطراف پیکسل سوخته و خاموش بمالید . انجام این ترفند معمولاً پیکسل را به درستی روشن می کند . هنگامی که مکان و فشار مناسب برای روشن کردن پیکسل را پیدا کردید، انگشت خود را تا دو دقیقه در آنجا نگه دارید
۷ . هنگ کردن لپ تاپ
هنگ کردن لپ تاپ هم جز موارد رایج ترین مشکلات ویندوز لپ تاپ است که دلایل مختلف نرم افزاری و سخت افزاری ممکنه داشته باشد .
علامت: هنگ کردن لپ تاپ – کند شدن سرعت لپ تاپ و منقطع کار کردن لپتاپ
راه حل: هر کدام از ۶ مراحل بالا می تواند راه حل باشد .
اکثر مردم زمانی که لپ تاپ شان روشن نمی شود وحشت زده می شوند . با این حال ، اغلب اوقات ، مشکل به سادگی یک فایل سیستمی از دست رفته یا بد سکتور شدن هارد دیسک است . برای تعیین اینکه آیا این مورد است ، می توانید هارد دیسک خود را جدا کنید و درایو را در یک مبدل هارد به USB قرار دهید و به سیستمی دیگر وصل کنید
در مرحله بعد، کابل USB محفظه را به یک درگاه USB باز در رایانه شخصی متصل کنید . اگر سیستم فایل هنوز سالم است ، هارد دیسک باید به عنوان یک درایو خارجی نشان داده شود و به شما امکان می دهد داده ها را به و از درایو منتقل کنید . سپس، با باز کردن یک اعلان DOS (شروع/برنامهها/لوازم جانبی/خط فرمان) و تایپ X: که در آن X حرف درایو خارجی شما است، Checkdisk را روی درایو اجرا کنید. سپس Enter را بزنید. حالا «chkdsk /f» را تایپ کنید. ممکن است سیستم شما از شما بخواهد که درایو را جدا کنید. این اشکالی ندارد، پس Y را تایپ کنید و سپس Enter را بزنید.
نوت بوک شما اکنون برخی از اطلاعات مربوط به درایو شما (نوع سیستم فایل و شماره سریال) را نمایش می دهد و سپس درایو را اسکن می کند و خطاهایی را که با آن مواجه می شود برطرف می کند. یک گزارش خطا چاپ می شود، بنابراین می توانید ببینید چه تغییراتی در درایو ایجاد شده است. اگر همه چیز خوب پیش رفت، وقتی هارد دیسک را دوباره به لپتاپ خراب شده وصل کنید و آن را روشن کنید بدون هنگ کردن لپ تاپ باید کار کند .
۸ . ویروس کش کردن ویندوز و حذف نرم افزار های هک
امروزه ویروس های کامپیوتری بیش از پیش رشد کردن و هوشمند تر شدن و بدون اینکه حتی کاربر شک کند پشت پرده کارهای خراب کارانه و هک را انجام میدهند
علامت: پاپ آپ صفحات بیش از حد – اتوماتیک انجام شدن کاری بیش از حد
راه حل: انتی ویروس نصب کنید ، از اسکن ویروس رایگان استفاده کنید
هیچ چیز مانند بدافزار نمی تواند سیستم شما را فلج کند . اولین خط دفاع همیشه پیشگیری است . بهتر است حتما پیش از شروع کار بالپ تاپ حتما یک انتی ویروس نصب کنید بر روی سیستمتون
اگر نمیخواهید پولی خرج کنید و انتی ویروس خریداری کنید ، میتوانید با ابزارهای رایگانی مانند Ad-Aware و Spybot: Search and Destroy، دفاع خود را تقویت کنید .
در حالی که هر دو ابزار عالی هستند، هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند – Spybot در ردیابی کدهای مخرب مانند پنجرههای بازشو بهتر است، در حالی که Ad-Aware در حذف کوکیها (فایلهای متنی که تبلیغکنندگان برای ردیابی گشت و گذار در رایانه کاربر کپی میکنند، بهتر عمل میکند). توصیه میکنیم اسکنهای دورهای را با هر دوی این ابزارها زمانبندی کنید ، فقط برای ایمن بودن .
۹ . درایور های قدیمی و اپدیت نشدن ویندز
درایور های سیستمتون اگر قدیمی باشه ممکنه سیستم کند بشه یا بخشی از ان از کار بیافته به دلیل مچ نشدن قطعات سخت افزاری از جمله مهمترین انها نصب نبودن یا قدیمی بودن درایور مربوط به گرافیک است .
علامت: هنگی – کیفیت کم سیستم
راه حل : آخرین درایورها را دانلود کنید
مشکلات گرافیکی و دیداری شکایتی رایج در میان کاربران لپ تاپ است . این مشکل اغلب از بازیها و نرمافزارهای جدیدتر ناشی میشود که برای کار کردن به آخرین درایورهای کارت گرافیک نیاز دارند .
اگرچه اکثر لپتاپها با جدیدترین فایلهای درایور عرضه میشوند ، برخی از سیستمها تا زمان فروخته شدن دستگاه قدیمی خواهند شد . به همین دلیل است که بهروزرسانی مکرر درایورهای کارت گرافیک بسیار مهم است – گاهی اوقات ممکن است درایورهای صدا و شبکه نیز نیاز به بهروزرسانی داشته باشند .
بسیاری از سازندگان نوت بوک بسته های نصبی را ارائه می دهند که آخرین درایورها را در اختیار شما قرار می دهند و ابزارهای خودکاری را برای به روز رسانی بقیه نوت بوک ارائه می دهند. به عنوان مثال، لنوو، فایل های درایور خود را در lenovo.com/support میزبانی می کند. Alienware درایورهای جدید را برای همه ماشین های خود آزمایش می کند و آنها را در قسمت پشتیبانی وب سایت خود میزبانی می کند. با این حال، اگر نتوانستید درایورها را در سایت سازنده نوت بوک خود پیدا کنید، می توانید سازنده کارت گرافیک، معمولا ATI یا Nvidia را امتحان کنید .
۱۰ . نوتیفیکیشن های بسیار زیاد در ویندوز
نوتیفیکیشن و پنجره های باز شوند اگر در حد ۲ تا ۵ تا باشند عادیه اما اگر بیشتر باشند واقعا اعصاب خورد کن است و مانع کار شما خواهند شد . برای سفارشی کردن اعلانها ، به تنظیمات > سیستم > اعلانها و اقدامات بروید. میتوانید انتخاب کنید کدام برنامهها میتوانند پنجرههای بازشو را نشان دهند و کدامیک میتوانند برای شما نوتیفیکیشن ارسال کنند .
مواردی که در بالا ذکر شد بیشترین و رایج ترین مشکلات لپ تاپ بودند در ادامه یکسری مشکلات مربوط به ویندوز را هم که بیشتر مواقع با انها روبه رو خواهید شد را بازگو می کنیم که ممکنه در حل مشکلات این چنینی به شما کمک کند .
۱. روشن نشدن لپ تاپ
دکمه پاور را فشار می دهید و هیچ اتفاقی نمی افتد . یکی از مشکلات رایج لپ تاپ و ویندوز ، خرابی کامل دستگاه در روشن شدن است و می تواند شما را به فایل ها و برنامه های مهم خود بی نیاز کند . اگر به نظر می رسد لپ تاپ روشن نمیشود و عکس العملی ندارد و هیچ صدایی تولید نمی کند یا روشن نمی شود ، چند دلیل و راه حل ممکن وجود دارد.
ابتدا مطمئن شوید که کامپیوتر شما کاملا شارژ شده است . اگر فکر می کنید شارژ شده است ، ممکن است آداپتور برق متناوب شما از کار افتاده باشد . می توانید آداپتور AC را با یک ولت متر تست کنید یا یک آداپتور جدید را تست کنید . اگر آداپتور برق متناوب شما مقصر نیست ، جک DC ممکن است از کار افتاده باشد و برق وارد لپتاپ شما نشود یا مشکل از مادربرد شما باشد .
۲. صفحه سیاه لپ تاپ
اگر لپ تاپ شما علائم روشن بودن خود را نشان می دهد ، مانند چراغ ها یا صداها ، اما صفحه سیاه لپ تاپ را می بینید و نمی توانید از رایانه خود استفاده کنید . این مشکل می تواند جدی باشد زیرا به نظر می رسد دستگاه شما به جز صفحه نمایش کار خود را به درستی انجام میدهد .ابتدا سعی کنید لپ تاپ خود را از منبع تغذیه جدا کرده و باتری را خارج کنید . دکمه روشن/خاموش را حدود یک دقیقه فشار دهید و نگه دارید قبل از اینکه دوباره آن را وصل کنید و کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید. در نهایت باتری را تعویض کنید و لپ تاپ را دوباره راه اندازی کنید .
اگر این فرآیند کار نکرد ، ممکن است با مشکل حافظه مواجه شوید. بررسی کنید که رم های لپ تاپ با شکاف تماس داشته باشند . ممکن است لازم باشد که رم ها را به طور کلی تعویض کنید .
همچنین میتوانید قطعاتی مانند هارد دیسک ، مودم یا صفحهکلید خود را حذف کنید تا مشخص شود چه چیزی باعث این مشکل شده است . اگر پس از این آزمایشها همچنان صفحه نمایش شما خالی است، احتمالاً مادربرد یا پردازنده مقصر هستند .
۳. روشن و خاموش شدن لپ تاپ بعد از چند ثانیه
فقط می توانید لپ تاپ خود را روشن کنید تا خود به خود خاموش و دوباره روشن شود ؟ ممکن است لپ تاپ به طور کامل خاموش شود، یا ممکن است صفحه نمایش سوسو بزند که دیدن صفحه نمایش را غیرممکن می کند . با بررسی رم لپ تاپ خود یا تعویض آنها شروع کنید . اگر مشکل حل نشد، مادربرد شما ممکن است مقصر باشد.
۴. صدای دادن غیر عادی لپ تاپ
بیشتر لپتاپها وقتی روشن هستند صدایی ایجاد میکنند ، که معمولاً در نتیجه چرخش فن دستگاه است . با این حال ، ممکن است متوجه شوید که لپ تاپ شما در حین کار با صدای عجیب غیر عادی لپ تاپ مواجه شوید . در صورت شنیدن صدای خراش یا صدای تق تق ، باید فن خنک کننده را بررسی کنید .
اگر لپتاپ شما همچنان صدا میدهد، حتی اگر فن ها نباشد ، احتمالاً صدا از هارد دیسک شما میآید . قبل از تعویض هارد دیسک می توانید از فایل ها و اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید .
۵. خاموش شدن یهویی لپ تاپ
با لپ تاپ شما وارد ویندوز خود می شوید و شروع به کار می کنید ، فقط چند دقیقه بعد فریز می شود و یهو خاموش میشود یا خود به خود خاموش می شود . این اتفاق ممکنه منجر به از دست رفتن دادهها و فایلهای ذخیرهنشده شود ، اما باعث نگرانی شما در مورد وضعیت لپتاپ نیز میشود .
اگر لپ تاپ شما یهو خاموش می شود یا هنگ می زند ، پایین آن را تست کنید . اگر هوا گرم است یا متوجه شدید که فن بیشتر از حد معمول کار می کند، احتمالاً مشکل مربوط به گرما است . فن و هیت سینک خود را تمیز کنید و از مسدود شدن گرد و غبار و جلوگیری از خنک شدن پردازنده جلوگیری کنید .
۶. مشکل شارژ نشدن باتری لپتاپ
اگر لپ تاپ شما به درستی یا اصلا شارژ نمی شود ، یک راه حل آسان وجود دارد . دوشاخه آداپتور برق متناوب خود را با حرکت کمی سیم برای تغییر موقعیت در کانکتور برق تنظیم کنید . ممکن است لپ تاپ شما نشان دهد که دوباره در حال شارژ شدن است ، یا ممکن است متوجه شوید که سیم آداپتور شما خراب شده یا آسیب دیده است و در نهایت هنگامی که باتری شما از کار می افتد ، باید آن را تعویض کنید .
۷. نور صفحه نمایش لپ تاپ کم است
کم نور بودن صفحه نمایش یا نورهای ضعیف صفحه می تواند باعث شود که هنگام تلاش برای مشاهده صفحه نمایش لپ تاپ ، چشمان خود را خسته کنید . اگر هر چیز دیگری روی لپتاپ شما کار میکند ، ممکن است با مشکل اینورتر صفحه یا لامپ نور پسزمینه مواجه شده باشید . سعی کنید این قطعات را جایگزین کنید تا خرابی نور صفحه نمایش خود را درست شود .
۸. تصویر عجیب یا درهم بر روی صفحه نمایش
ممکن است متوجه شوید که تصویر روی صفحه نمایش شما به نوعی مخدوش یا عجیب است . آیا تصویر تاب دار به نظر می رسد یا رنگ ها خاموش هستند. انجام وظایف بر روی لپ تاپ شما می تواند دشوار باشد . سعی کنید از لپ تاپ خود با مانیتور خارجی استفاده کنید.
اگر تصویر بر روی صفحه نمایش عجیب به نظر می رسد ، کارت گرافیک شما خراب شده است . اگر مشکل به صفحه نمایش لپ تاپ شما محدود می شود ، می توانید با مادربرد ، کابل ویدیو یا صفحه نمایش خود مشکل داشته باشید.
۱۰. علت صدای بوق زدن ممتد لپ تاپ هنگام روشن کردن
هنگامی که لپ تاپ خود را روشن می کنید ، انتظار صداهای معمولی راه اندازی را دارید . اگر با صداهای بیپ تکراری و صفحه خالی مواجه شدید ، سعی کنید صفحه کلید خود را فشار دهید . گاهی اوقات یک کلید گیر میتواند باعث مشکلاتی در راهاندازی شود اگر مشکل شما حل نشد یعنی مشکل سخت افزاری است وباید پیش تعمیرکار ببرید