برنامه نویسی

زبان برنامه نویسی پایتون چیست + توضیحات ۰ تا ۱۰۰ زبان پایتون / ۲۰۲۲

()

زبان برنامه نویسی پایتون چیست + توضیحات ۰ تا ۱۰۰

زبان برنامه نویسی پایتون چیست + توضیحات ۰ تا ۱۰۰ زبان پایتون به بیان فنی، «پایتون» (Python) یک زبان برنامه‌نویسی «شی‌گرا» (Object-Oriented) و «سطح بالا» (High-Level) با «معناشناسی» (Semantic) پویای یکپارچه شده برای وب و ساخت و توسعه «نرم‌افزارهای کاربردی» (Application software) است. این زبان برنامه‌نویسی در زمینه «توسعه سریع نرم‌افزارهای کاربردی» (Rapid Application Development) دارای جذابیت بالایی محسوب می‌شود زیرا دارای «انواع پویا» (Dynamic Types) و «انقیاددهنده پویا» (Dynamic Binding) است.

پایتون یک زبان برنامه نویسی نسبتاً ساده است که به دلیل “سینتکس” منحصر به فردش که بر خوانایی تمرکز دارد، یادگیری آن آسان است. خواندن و ترجمه کدهای نوشته شده در زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه دهندگان آسان تر از سایر زبان ها (Developers) است. این به نوبه خود هزینه نگهداری و توسعه برنامه های نوشته شده به این زبان را کاهش می دهد زیرا به تیم ها اجازه می دهد بدون مواجهه با موانع زبانی و داشتن تجربیات کاری متفاوت در بین اعضای تیم با هم کار کنند.

علاوه بر این، زبان برنامه نویسی پایتون از “ماژول ها” (modules) و “بسته ها” استفاده می کند، به این معنی که برنامه های این زبان را می توان به سبک “ماژولار” طراحی کرد و کدهای نوشته شده در یک پروژه در پروژه های مختلف دیگر نیز قابل استفاده مجدد است. . هنگامی که کاربر ماژول یا بسته مورد نیاز خود را توسعه داد، او یا سایر افراد علاقه مند (در صورتی که کد در دسترس عموم قرار گیرد) می توانند آن را برای استفاده در پروژه های دیگر گسترش دهند. همچنین  (Import) و  (Export) این ماژول ها آسان است.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

یکی از قابل توجه‌ترین مزایای زبان برنامه نویسی پایتون آن است که «کتابخانه» (Library) و «مفسر استاندارد» (Standard Interpreter) آن، هم به صورت «دودویی» (binary) و هم «منبع» (source) به صورت رایگان در دسترس همه است. هیچ انحصاری در پایتون وجود ندارد، زیرا تمام ابزارهای مورد نیاز برای آن در تمام پلتفرم های “Main Platforms” در دسترس هستند. بنابراین، پایتون یک گزینه جذاب برای توسعه دهندگانی است که نمی خواهند نگران هزینه های بالای توسعه باشند.

کتاب اصول برنامه نویسی شبکه با پایتون

برای کسانی که فکر می کنند آنچه در بالا در مورد زبان برنامه نویسی پایتون گفته شد، چیزی فراتر از دانش آنها نیست، جای نگرانی نیست. تمامی جزئیات لازم در این زمینه به صورت کامل و ساده در ادامه این مقاله توضیح داده خواهد شد. آنچه مردم برای ادامه خواندن این مطلب باید بدانند این است که پایتون یک زبان برنامه نویسی برای توسعه وب و نرم افزارهای کاربردی از جمله برنامه های موبایل است،

یادگیری آن آسان است و ابزارهای اولیه آن به صورت رایگان در دسترس هستند. این باعث می شود زبان برنامه نویسی پایتون تقریبا برای همه قابل دسترسی باشد. افرادی که زمان کافی را برای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون اختصاص می دهند می توانند با این زبان برنامه های جالبی بسازند.

پادکست برنامه نویسی - برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟
خواندن

تاریخچه زبان پایتون | چگونه به وجود آمد و چطور رشد کرد؟

اکنون که می دانید پایتون چیست، بیایید نگاهی کوتاه به تاریخچه آن بیندازیم. پایتون در اصل هلندی بود و به سال ۱۹۹۰ برمی گردد. آقای Guido van Rossum قبل از خلق پایتون، روی پروژه ABC کار می‌کرد که یک زبان برنامه نویسی دستوری و همه‌منظوره بود. در واقع پایتون تلاشی از طرف Rossum بود تا زبان ABC را بهبود بخشید و برخی از نقاط ضعف آن را برطرف کنید. با ما همراه باشید تا بفهمید پایتون به چه معناست.

اولین نسخه پایتون در سال ۱۹۹۰ معرفی شد. یک سال بعد، در سال ۱۹۹۱، مفاهیم مهم مثل Class ،List و String در پایتون پشتیبانی شد. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که امسال به این زبان اضافه شد، پشتیبانی از Lambda ،map و Filter است. همه اینها دست به دست هم داد تا برنامه نویسی کاربردی در پایتون را تسهیل کند.

در سال ۲۰۰۰، یک نقطه عطف بزرگ در زبان پایتون رخ داد. پایتون ۲ امسال معرفی شد و مورد استقبال بسیاری از توسعه دهندگان قرار گرفت. مهم ترین تغییری که در این نسخه شاهد بودیم، پشتیبانی از یونیکد بود. یونیکد از ۱۶ بیت برای نمایش کاراکترها استفاده می کند. اگر کد اسکی با ۸ بیت کار می کند. پس از این تغییر، پایتون می تواند تا ۶۵۵۳۶ کاراکتر را پشتیبانی کند.

اگرچه پایتون ۲ خوب بود، اما همچنان به تعدادی تغییرات و بهبود نیاز داشت. در سال ۲۰۰۸ پایتون ۳ برای حل مشکلات رایج در نسخه قبلی و حذف روش های برنامه نویسی قدیمی معرفی شد. پس از این نسخه، کارگران پایتون به دو گروه تقسیم شدند. توسعه دهندگان پایتون ۲ و توسعه دهندگان پایتون ۳ از سال ۲۰۰۸، بسیاری از شرکت های فناوری اطلاعات زیرساخت های خود را به پایتون ۳ منتقل کرده اند و شرکت های دیگری نیز در حال مهاجرت به این نسخه هستند.

دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟

زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

متوسط ​​درآمد برنامه نویسان پایتون ممکن است بالا باشد، اما این توضیح نمی دهد که چرا بسیاری از مردم آن را به عنوان زبان برنامه نویسی مورد علاقه خود انتخاب می کنند. دلایل محبوبیت زبان برنامه نویسی پایتون در ادامه با جزئیات بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت.

۱- غول‌های فناوری دنیا این زبان را دوست دارند گوگل، یوتیوب، فیسبوک، ناسا، دراپ باکس، یاهو، موزیلا، کورا کوورا، اینستاگرام، ردیت و آی‌بی‌ام تنها تعدادی از نام‌های بزرگ فناوری هستند که از زبان برنامه‌نویسی پایتون به طور گسترده برای اهداف مختلف استفاده می‌کنند و دائماً مهندسان پایتون را استخدام می‌کنند. هستند..

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

گوگل از زبان برنامه نویسی پایتون برای هر کاری از پیاده‌سازی الگوریتم‌های «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) گرفته تا «موتور اجرای برنامه گوگل» (App Engine Cloud) استفاده می‌کند. این در حالیست که ۹۹/۹٪ کد دراپ‌باکس شامل «بک‌اند سرور» (server backend)، کلاینت دسکتاپ، «منطق کنترل‌گر وب‌سایت» (website controller logic)، «بَک‌اند رابط برنامه‌نویسی کاربردی» (API backend) و ابزارهای تحلیلی آن به زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده‌اند.

عالی ترین سن مناسب برای یادگیری برنامه نویسی چقدر هست؟
خواندن

۲- به طور گسترده در یادگیری ماشین مورد استفاده قرار میگیرد. با رشد علم داده، محبوبیت زبان برنامه نویسی پایتون به عنوان یک زبان علمی به اوج خود رسید. بسیاری از کتابخانه های یادگیری ماشین (Machine Learning) به زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده اند. در عین حال، بسیاری از ابزارها پروژه های یادگیری ماشین را با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون آسان می کنند.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

۳- مناسب بودن برای مبتدی‌ها. زبان برنامه نویسی پایتون یک انتخاب عالی برای برنامه نویسان مبتدی است زیرا ساده و انعطاف پذیر است. با زبان برنامه نویسی پایتون می توانید به سرعت و به راحتی برنامه های قابل استفاده بسازید. احساس موفقیت سریع عامل بسیار مهمی در یادگیری برنامه نویسی است.

۴- پایتون می‌تواند تنها زبان مورد نیاز کاربر باشد. از آنجایی که پایتون یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است، کاربر می تواند تقریباً برای هر پروژه ای از آن استفاده کند. به گفته Skill Up 2018: Developer Skills، پایتون یک زبان برنامه نویسی است که به همه افراد از کارشناسان تست نفوذ گرفته تا مهندسان «دواُپس» درجه قابل توجهی از کنترل را می دهد و آنها را قادر می سازد تا مشکلات مختلفی را حل کنند. از زبان برنامه نویسی پایتون می توان برای ساخت وب سایت ها، توسعه رابط های گرافیکی کاربر» (GUI | Graphical User Interface) و تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کرد.

این بدان معناست که پایتون توانایی های زبان های برنامه نویسی مختلف را در کنار هم قرار می دهد و در واقع آنچه برای همه خوب است این است که زبان برنامه نویسی پایتون به تنهایی و بنابراین می تواند تنها زبانی باشد که یک برنامه نویس برای تمام کارهای ضروری در طول توسعه به آن نیاز دارد.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

ویژه گی های زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟

زبان های برنامه نویسی پایتون را اغلب می توان با پرل، روبی، پی اچ پی و جاوا مقایسه کرد. این به دلیل قدرت خارق‌العاده پایتون به عنوان یک زبان شی گرا است. زبان برنامه نویسی پایتون ویژگی های قابل توجه دیگری نیز دارد که آن را به زبانی جذاب برای توسعه دهندگان تبدیل می کند. برخی از این ویژگی ها در زیر ذکر شده است.

  1. زبان برنامه نویسی پایتون از یک “سینتکس” ظریف استفاده می کند که باعث می شود برنامه های نوشته شده به این زبان بسیار خوانا شوند. دلیل این امر این است که زبان برنامه نویسی پایتون به جای نزدیک بودن به زبانی که کامپیوترها برای خواندن و تفسیر کد استفاده می کنند، زبان سطح بالایی است که به زبان انسان نزدیک است (به این صورت که انسان ها از کلمات در زبان استفاده می کنند). آنها به انگلیسی می نویسند نزدیک است). به عنوان مثال، دستور “print” آنچه را که به آن داده می شود – در زمان اجرا نمایش می دهد.
  2. پایتون زبان ساده ای است که استفاده از آن آسان است، به این معنی که بارگذاری برنامه ها و اجرای آنها آسان خواهد بود. به همین دلیل است که پایتون زبان ایده آل برای نمونه سازی (نمونه اولیه | prototype) و سایر کارهای برنامه نویسی Ad-Hoc است. این ویژگی برای نگهداری نرم افزار نیز بسیار مفید است.
  3. زبان برنامه نویسی پایتون با “کتابخانه های استاندارد پایتون” پشتیبانی قابل توجهی از انواع وظایف برنامه نویسی مانند “همگام سازی” با مرورگرهای وب، جستجو در متن و ویرایش فایل ها ارائه می دهد. در اکثر زبان های برنامه نویسی دیگر، این محتوا باید از ابتدا ساخته شود.
  4. این زبان حالت تعاملی دارد که تست نرم افزار برای قطعات کوتاه کد را آسان می کند. حتی یک محیط توسعه یکپارچه برای پایتون و با آن وجود دارد (این ویرایشگر کد به زبان پایتون نوشته شده و با بسته پایتون نصب شده روی ویندوز و مک ارائه می شود). محیط توسعه راه اندازی را بسیار آسان تر و سریع تر می کند.
  5. زبان برنامه نویسی پایتون را می توان با افزودن ماژول های جدید توسعه داد، حتی اگر این ماژول ها به زبان های C یا C ++ کامپایل شده باشند. بهتر است این ماژول ها پس از ساخت به عنوان «میانبر» در پروژه های بعدی مورد استفاده قرار گیرند.
  6. پایتون می تواند در یک برنامه “توکار» (Embedding” باشد. این یک رابط قابل برنامه ریزی برای کاربران نرم افزار کاربردی فراهم می کند. این ویژگی زمانی بسیار مفید است که کاربر در حال ایجاد برنامه ای برای آموزش کدنویسی یا در پروژه هایی است که نیاز به کار با پایتون در ترمینال دارند.
  7. زبان برنامه نویسی پایتون با طیف گسترده ای از رایانه ها و سیستم عامل ها مانند گنو / لینوکس، ویندوز، مک او اس، بسیاری از مارک های یونیکس، OS / 2 و بسیاری از گزینه های دیگر سازگار است. علاوه بر این، پایتون در همه این پلتفرم‌ها از رابط یکسانی استفاده می‌کند، که به این معنی است که کاربر به راحتی بین آنها حرکت می‌کند.
  8. پایتون واقعا رایگان است زیرا دانلود یا استفاده از آن هیچ هزینه‌ای ندارد و هیچ هزینه پروانه‌ای (licensing fees) برای آن وجود ندارد. همچنین، این زبان به طور آزادانه‌ای قابل ویرایش و بازتوزیع است، زیرا علارغم آنکه «حق نشر» (کپی رایت | Copyright) دارد، همراه با پروانه‌های متن‌باز ارائه می‌شود.
داکر چیست (Docker) و چه مزایای دارد؟ / 2021
خواندن

مزایا و معایب زبان برنامه نویسی پایتون چیست

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

شرکت‌های نرم‌افزاری پایتون را دوست دارند زیرا ویژگی‌های متنوعی دارد و برای نوشتن کد کمتری نیاز دارد. حدود ۱۴ درصد از برنامه نویسان از این زبان در سیستم عامل هایی مانند یونیکس، لینوکس، ویندوز و سیستم عامل مک استفاده می کنند. برنامه نویسان شرکت های بزرگ از پایتون برای ویژگی های مختلفی استفاده می کنند، از جمله:

  • تعاملی (Interactive)
  • مفسری
  • ماژولار (Modular)
  • پویا
  • شی‌گرا
  • قابل حمل (Portable)
  • سطح بالا
  • توسعه‌پذیر در ++C و C

معایب زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟

پایتون مزایای زیادی دارد و برنامه نویسان این زبان را به دلیل سهولت در یادگیری و کدنویسی به زبان های دیگر ترجیح می دهند. با این حال، این زبان هنوز جایگاه خود را در برخی از حوزه های پردازش کامپیوتری مانند “Enterprise Development Shops” به دست نیاورده است. بنابراین ممکن است پایتون نتواند برخی از راه حل های سازمانی را حل کند و با محدودیت هایی مواجه شود که برخی از آنها در زیر ذکر شده است.

دشواری در استفاده از دیگر زبان‌ها

علاقه مندان به پایتون که با ویژگی ها و کتابخانه های گسترده این زبان آشنا هستند ممکن است در کار یا یادگیری سایر زبان های برنامه نویسی با مشکل مواجه شوند. کارشناسان پایتون ممکن است اعلام مقادیر یا انواع متغیرها و اضافه کردن پرانتز یا “نقطه ویرگول” به بخش‌هایی از کد را دشوار و غیرمنطقی بدانند (زیرا انجام این کار در پایتون الزامی نیست).

ضعیف در پردازش موبایل

پایتون در بسیاری از پلتفرم‌های دسکتاپ و سرور تثبیت شده است، اما در پردازش موبایل ضعیف به نظر می‌رسد. به همین دلیل است که تعداد کمی از اپلیکیشن های موبایل با استفاده از آن ساخته می شوند. یکی از اپلیکیشن های موبایل ساخته شده با پایتون Carbonnelle است.

ساخت یک برنامه ساده با php و قواعد دیگر آن
خواندن

کاهش سرعت

پایتون به جای کامپایلر با استفاده از مفسر اجرا می شود که می تواند سرعت آن را کاهش دهد. از طرف دیگر، پایتون برای بسیاری از برنامه های کاربردی وب سریع است.

خطاهای زمان اجرا (Runtime Errors)

زبان پایتون به طور پویایی تایپ می‌شود، بنابراین دارای محدودیت‌های طراحی زیادی است که توسط برخی توسعه‌دهندگان این زبان بیان شده‌اند. حتی مشاهده شده که این زبان نیاز به زمان تست بیشتری دارد و هنگامی که برنامه‌ها در نهایت اجرا می‌شوند خطاهایی بروز می‌کنند

لایه‌های دسترسی پایگاه داده توسعه نیافته

در مقایسه با سایر فناوری‌های محبوب مانند JDBC و ODBC، لایه دسترسی به پایگاه داده پایتون کمی توسعه نیافته به نظر می‌رسد و بنابراین برای مشاغلی که نیاز به تعامل نرم برای داده‌های قدیمی پیچیده دارند، قابل استفاده نیست.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

مزایا زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟

زبان پایتون کاربردهای متنوعی در شرکت های توسعه نرم افزار مانند بازی سازی، فریمورک های وب، اپلیکیشن ها، توسعه زبان، نمونه سازی، برنامه های طراحی گرافیکی و غیره دارد. این موارد باعث شده تا پایتون در بین زبان های برنامه نویسی جایگاه ویژه ای پیدا کند. در اینجا به برخی از مزایای این زبان اشاره می کنیم.

کتابخانه‌های پشتیبان گسترده

پایتون دارای کتابخانه های استاندارد بسیاری در رشته های مختلف از جمله عملیات میدانی، اینترنت، ابزارهای وب سرویس، رابط های سیستم عامل و پروتکل ها است. معمولاً کارهای برنامه نویسی مورد استفاده در پایتون اسکریپت می شوند تا تعداد خطوط کد مورد نیاز برای نوشتن یک برنامه را کاهش دهند.

معرفی 10 تاز از بهترین نرم افزارها برای برنامه نویسی + مزایا و معایب
خواندن

یکپارچگی ویژگی‌ها

پایتون «Enterprise Application Integration» را یکپارچه می کند و با فراخوانی اجزای COM یا COBRA توسعه خدمات وب را افزایش می دهد. این زبان قابلیت کنترل قدرتمندی دارد، زیرا می توان آن را مستقیماً توسط C ++، C یا جاوا با “Jython” فراخوانی کرد. پایتون همچنین می تواند XML و سایر “زبان های نشانه گذاری” را برای اجرا در سیستم عامل های مدرن از طریق همان بایت کد پردازش کند.

بهبود بهره‌وری برنامه‌نویس‌ها

زبان برنامه‌نویسی پایتون دارای کتابخانه‌های پشتیبان گسترده و طراحی شی‌گرای تمیزی است که بهره‌وری برنامه‌نویس‌ها را به نسبت کار با زبان‌هایی مانند VB، «پِرل» (Perl)، جاوا، C++ ،C و C# دو تا ده برابر می‌کند.

بهره‌وری

فرآیندهای یکپارچه‌سازی قدرتمند، «چارچوب تست واحد» (Unit Testing Framework) و توانایی‌های کنترل بهبود یافته‌ای که پایتون دارد، موجب افزایش سرعت و بهره‌وری برنامه‌های کاربردی می‌شود.

کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون چیست ؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی همه منظوره است. به عبارت دیگر، پایتون تقریباً برای هر چیزی قابل استفاده است. توجه به این نکته مهم است که پایتون یک “زبان تفسیر شده” است، به این معنی که کدهای نوشته شده به این زبان در زمان اجرا واقعاً به یک قالب قابل خواندن توسط کامپیوتر ترجمه نمی شوند. با این حال، اکثر زبان های برنامه نویسی این تبدیل را حتی قبل از اجرا انجام می دهند. این نوع زبان را “زبان اسکریپت نویسی” نیز می نامند زیرا در ابتدا برای استفاده در پروژه های کوچک در نظر گرفته شده بود.

مفهوم “زبان اسکریپت نویسی” از زمان پیدایش به طور قابل توجهی تغییر کرده است، زیرا پایتون برای نوشتن نرم افزارهای تجاری و کاربردی بزرگ به جای پروژه های کوچک استفاده می شود. استفاده از پایتون در پروژه های مختلف با افزایش محبوبیت آن به طور قابل توجهی افزایش یافته است. بسیاری از برنامه ها و پلتفرم های وب از پایتون استفاده می کنند، از جمله موتور جستجوی گوگل یوتیوب و سیستم های تراکنش مبتنی بر وب بورس نیویورک. بر کسی پوشیده نیست که زبان برنامه نویسی مورد استفاده برای سیستم بورس باید بسیار قدرتمند باشد.

ناسا همچنین از پایتون برای برنامه ریزی تجهیزات و ماشین آلات فضایی خود استفاده می کند. این عالی است، اینطور نیست؟ پایتون همچنین برای پردازش متن، نمایش اعداد یا تصاویر، حل معادلات علمی و ذخیره داده ها استفاده می شود. به طور خلاصه، این زبان در پشت صحنه برای پردازش بسیاری از عناصری که یک کاربر ممکن است در دستگاه خود به آنها نیاز داشته باشد یا با آنها مواجه شود – از جمله دستگاه های تلفن همراه، استفاده می شود. پایتون در طیف گسترده ای از برنامه ها استفاده می شود. در ادامه به برخی از این موارد اشاره شده است..

پایتون چه تفاوتی با دیگر زبان‌ها دارد؟

زبان برنامه نویسی پایتون

سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش بیاید این است که تفاوت پایتون با زبان های دیگر مانند php یا Ruby چیست؟ پایتون جایگاه خوبی دارد زیرا یادگیری و درک آن آسان است. بسیاری از مردم Ruby را به عنوان یک زبان خوب برای شروع مانند پایتون می‌دانند، در حالی که پایتون چند سال زودتر از روبی وارد این عرصه شد، به این معنی که ردپای بزرگی در دنیای تجارت دارد.

مهم ترین پیش نیاز های برنامه نویسی چیست ؟
خواندن

پایتون همچنین در بین توسعه دهندگان زبان برنامه نویسی C محبوبیت بیشتری دارد زیرا جابجایی بین دو زبان و استفاده از یکی با دیگری آسان است. روبی و پایتون هر دو رشد قابل توجهی در بازار کار داشته اند، بنابراین انتخاب هر یک از آنها برای به دست آوردن شغل ممکن است مناسب باشد. PHP نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، اگرچه کاربرد آن متفاوت است. در نهایت، انتخاب بستگی زیادی به زمینه مورد استفاده و نوع پروژه در دسترس دارد.

زبان‌های گوناگون در کنار پایتون

پی اچ پی PHP یک زبان برنامه نویسی سرور است که عمدتاً برای ساخت وب سایت های پویا و تعاملی استفاده می شود. PHP بهترین زبان برای ساخت محتوای HTML است و می تواند برای ساخت هر چیزی از یک وبلاگ ساده تا یک وب سایت بزرگ به سبک شرکتی استفاده شود.

Python پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا، شی گرا و همه منظوره است که بسیار سازگار است و تقریباً برای هر چیزی قابل استفاده است. این زبان معمولاً برای توسعه برنامه‌های کاربردی وب و موبایل، «خزنده‌های وب»، «ایندکس‌کننده‌ها»، «ابعاد» و «برنامه‌های کاربردی با رابط کاربری گرافیکی رومیزی» استفاده می‌شود.

روبی Ruby یک زبان سطح بالا و شی گرا است که برای کار با برنامه های کاربردی وب و “موجودات داده” استفاده می شود. این زبان برای تمرکززدایی از وظایف “پرسش” ایجاد شده است. روبی به دلیل سیستم نوع پویا خود شناخته شده است که در طول زمان اجرا بررسی های نوع را انجام می دهد. این زبان دارای قابلیت مدیریت خودکار حافظه نیز می باشد.

نکته: دلیل گفتن سطح بالا در زبان این است که نحو و دستورات آن به زبان انسان نزدیکتر از زبان کامپیوتر است. اصطلاح سطح بالا در ابتدا برای توصیف زبان هایی استفاده می شد که به انواع خاصی از رایانه ها وابسته نیستند.

از بین سه زبان برنامه نویسی ذکر شده، پایتون بهترین زبان برنامه نویسی برای مبتدیان است و اغلب توسط برنامه نویسان توصیه می شود زیرا از روشی ساده استفاده می کند که بر سادگی و سهولت استفاده تأکید دارد. از طرف دیگر Ruby برای برنامه نویسانی که تجربه کار با زبان های دیگر را دارند بهتر است. PHP گزینه خوبی برای توسعه دهندگان وب است. همه این زبان ها اهداف خاص خود را دارند. برای درک بهتر این موارد، برخی از شرکت هایی که از این زبان ها استفاده می کنند در زیر فهرست شده اند.

چه کسانی از روبی استفاده می‌کنند؟

روبی

روبی به طور خاص برای جذاب‌تر و انعطاف‌پذیرتر شدن فرآیند توسعه برای برنامه‌نویسان خلق شده است. از جمله برندهایی که از روبی استفاده می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • توییتر (Twitter)
  • هولو «Hulu»
  • ایندی‌گوگو (Indiegogo)
  • گروپون (Groupon)
مهندسی نرم افزار چیست و چگونه به برنامه‌ نویسان کمک می‌کند؟/2021
خواندن

چه کسانی از PHP استفاده می‌کنند؟

پس اچ پی

به طور خلاصه باید گفت که PHP برای توسعه وب و ساخت صفحات پویای وب طراحی شده است. برندهایی که از PHP برای قدرت بخشیدن به محصولات خود استفاده می‌کنند شامل موارد زیر می‌شوند.

  • گوگل
  • ناسا
  • یودمی (Udemy)
  • ویکی‌پدیا
  • فیس‌بوک

چه کسانی از پایتون استفاده می‌کنند؟

پایتون

به طور خلاصه، زبان برنامه نویسی پایتون برای تاکید بر بهره‌وری، خوانایی و سهولت استفاده طراحی شده است. برندهایی که از زبان برنامه نویسی پایتون برای تولیدات خود بهره می‌برند شامل موارد زیر می‌شوند.

  • یوتیوب
  • گوگل
  • یاهو! مپ (Yahoo! Map)
  • شاپ‌زیلا (Shopzilla)
  • اولتراسیک (Ultraseek)

چه تعداد برنامه‌نویس پایتون در جهان هست و بازار کار آن چگونه است؟

به راحتی می توان گفت که زبان برنامه نویسی پایتون محبوب ترین انتخاب در بین مهندسان نرم افزار است. اما چگونه می توان این محبوبیت را در اعداد مشاهده کرد؟ بر اساس آمار جمعیت‌شناسی سال توسعه‌دهنده جهانی ۲۰۱۸ (Global Developer Population and Demographic Study 2018)، در حال حاضر ۲۳ میلیون توسعه‌دهنده در سراسر جهان وجود دارد. انتظار می رود این تعداد تا سال ۲۰۲۳ به ۷.۲۷ میلیون نفر افزایش یابد. اطلاعات دقیقی در مورد جمعیت برنامه نویسان پایتون در سراسر جهان وجود ندارد زیرا این تعداد دائما در حال افزایش است.

با این حال، طبق مطالعات TIOBE، توسعه دهندگان پایتون ۷۶۱.۵٪ از توسعه دهندگان در سراسر جهان را تشکیل می دهند. در همان زمان، نتایج نظرسنجی توسعه دهندگان ۲۰۱۷ نشان می دهد که ۱۸ درصد از توسعه دهندگان پایتون در ایالات متحده متمرکز هستند و اغلب به طور مستقل روی پروژه های خود کار می کنند. این داده ها ثابت می کند که این روزها یافتن توسعه دهندگان پایتون در ایالات متحده دشوار است زیرا تعداد توسعه دهندگان کم است و اکثر آنها در حال حاضر کار می کنند.

وضعیت اشتغال برای برنامه‌نویسان پایتون چگونه است؟

اکثر افراد هنگام انتخاب رشته فعالیت و یادگیری مهارت های مرتبط با این سوال مواجه می شوند که فرصت های شغلی و درآمد فعالان آن رشته چقدر است این قطعا برای کسانی که علاقه مند به یادگیری برنامه نویسی پایتون هستند صادق است. بنابراین در ادامه به شرح شرایط کاری برنامه نویسان پایتون در ایران می پردازیم.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست

  • در ایران فعال‌ترین شرکت‌هایی که برنامه‌نویس‌های پایتون در آن مشغول به کار هستند در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، کرج، شیراز و تبریز قرار دارند.
  • حقوق دریافتی کارکنان بسته به عامل‌های گوناگون از اداره کار تا بالغ بر دوازده میلیون تومان است.
  • از جمله عوامل تاثیرگذار بر حقوق دریافتی می‌توان به سابقه کار و پروژه‌هایی که فرد در آن‌ها فعال بوده (تجربه)، جایگاه شغلی، آشنایی با فریم‌ورک‌ها و ابزارهای مورد نیاز در پروژه اشاره کرد.
  • داشتن یک مهارت بسیار مهمتر از مدرک برای کار در زبان برنامه نویسی پایتون است. در گذشته برخی شرکت ها داشتن مدرک در رشته های مرتبط را برای استخدام نیروهای خود مهم می دانستند و حتی نداشتن مدرک را شرط رد متقاضیان می دانستند. اما اکنون مدرک گرایی جای خود را به مهارت محوری داده است.
  • انواع مشاغلی که برنامه نویسان پایتون می توانند دنبال کنند عبارتند از: تمام وقت، پاره وقت، پروژه ای، قراردادی، خوداشتغالی و غیره.
  • مواردی مانند ساعات کاری و قوانین، مستقل از قوانین مصوب اداره کار، به شدت به قوانین سازمان فرصت های شغلی و برنامه نویس در حال مذاکره با سازمان بستگی دارد. برخی از سازمان ها ساعات کاری انعطاف پذیری دارند، در حالی که برخی دیگر قوانین خاصی برای تولید و نگهداری کد دارند.
  • با این حال، طبق یک نظرسنجی توسعه‌دهندگان در سال ۲۰۱۸ توسط Stack Overflow (StackOverflow)، پایتون پرطرفدارترین فناوری در سال جاری است (به این معنی که بسیاری از سازمان‌ها برنامه‌نویسان پایتون را استخدام می‌کنند). زبان برنامه نویسی پایتون نیز در میان رایج ترین زبان های برنامه نویسی جهان در رتبه هفتم قرار دارد.
  • درآمد برنامه نویسان پایتون ۱۰ زبان پردرآمد در ایالات متحده است و پس از آن روبی و جاوا قرار دارند. همچنین زبان برنامه نویسی پایتون در رتبه سوم بیشترین آگهی های استخدامی منتشر شده قرار دارد.
پادکست برنامه نویسی - برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟
خواندن

راه دیگر برای تشخیص پیشرفت زبان برنامه نویسی پایتون، نگاهی به شاخص محبوبیت زبان برنامه‌نویسی (PYPL | PopularitY of Programming Language) است است که فراوانی جستجوی آموزش در زبان های برنامه نویسی مختلف در گوگل را نشان می دهد. طبق این آمار در سال ۲۰۱۸ پایتون به رتبه اول صعود کرد و به محبوب ترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری تبدیل شد

فریم ورک های پایتون

فریم ورک های پایتون از قالب طراحی MVC برای طراحی سایت استفاده می کنند. فریمورک های برتر پایتون شامل موارد زیر است:

  • فریمورک جنگو
  • فریمورک فلسک
  • فریمورک ناهمزمان AIOHTTP
  • فریم ورک Cherrypy
  • فریم ورک Pyramid

هدف از ایجاد زبان برنامه نویسی پایتون

طراح این زبان هدف خود را از ایجاد آن دلایل زیر عنوان کرده است:

  • زبانی بسیار ساده و قابل درک که از قدرت بالایی نیز برخوردار بوده و توانایی رقابت با سایر زبان‌های برنامه‌نویسی را داشته باشد.
  • کاملا منبع باز بوده تا تمام افراد و برنامه‌نویسان در توسعه آن شرکت داشته باشند.
  • سادگی آن به اندازه‌ای است که مشابه یک متن انگلیسی خوانایی بالایی داشته باشد.
  • در کمترین زمان ممکن امکان توسعه برنامه به کمک پایتون وجود داشته باشد.

چقدر این پست برای شما مفید بود?

لطفا برای امتیاز روی یک ستاره کلیک کنید.

Average rating / ۵. Vote count:

هیچ امتیازی تا الان ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این پست را بهبود ببخشیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم این پست را بهبود ببخشیم؟

نمایش بیشتر

محمد حسین جعفری

ی آدم معمولی که هرچی بلده میخواد رو کنه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا