شبکهNetwork

پروتکل SSH چیست و چه کاربردی در شبکه‌ دارد؟ ۲۰۲۱

()

پروتکل SSH چیست و چه کاربردی در شبکه‌ دارد؟ همراه با آموزش وصل شدن

پروتکل SSH چیست یا Secure Shell یک مکانیسم ارتباطی ایمن بین کاربر (Client) و سرور (Server) است که به ما امکان می دهد از طریق دستورات متنی با رایانه های لینوکس ارتباط برقرار کنیم ، در واقع این پروتکل را می توان مثالی امن برای Telnet دانست. . برای آگاهی از چگونگی عملکرد این پروتکل و نقشی که در شبکه های رایانه ای ایفا می کند ، پایان این مقاله ما را دنبال کنید.

همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد ، پروتکل SSH را می توان نوعی نسخه امن Telnet دانست ، بنابراین بهتر است قبل از مراجعه به این پروتکل پرکاربرد .

 

مطالب مرتبط:

پروتکل Telnet چیست و چگونه کار می‌کند؟

تکنولوژی Telnet یا Teletype Network یکی از راه های کنترل رایانه از راه دور است که امکان برقراری ارتباط بین دو کامپیوتر از طریق Command Prompt یا CMD را به طور خلاصه فراهم می کند ، این پروتکل در پورت ۲۳ فعال است ، اما یک اشکال بزرگ دارد و این بدان معنی است که داده های رد و بدل شده در شبکه به راحتی توسط افراد غیر مجاز قابل رهگیری و سو mis استفاده است.

کتاب تست نفوذ شبکه
خواندن

بنابراین مردم این ایده را پیدا کردند که به نوعی این مشکل نسبتاً بزرگ و اساسی استعداد را برطرف کنند و نتیجه چیزی بیشتر از اختراع پروتکل SSH یا Secure Shell نبوده که مخفف پوسته ای امن است. اختراع این پروتکل تاریخ جالبی نیز دارد که در زیر به اختصار شرح داده می شود. ما آن را برای شما توضیح خواهیم داد.

پروتکل SSH چیست و چگونه کار می‌کند؟

فناوری SSH یک نسخه امن از Telnet است که تحت استاندارد IEFT یا Internet Engineering Task Force روی پورت شماره ۲۲ کار می کند. این پروتکل در حال حاضر در نسخه های SSH-1 و SSH-2 در اکثر سیستم عامل ها موجود است. این یک پروتکل مشتری است / سرور این بدان معنی است که برای اجرای آن باید روی سرور و کامپیوتر کاربر نصب شود ، این فناوری در واقع از سه مجموعه ابزار زیر تشکیل شده است:

  • SLOGIN یا Secure Login: به معنای ورود امن به سیستم‌های مبتنی بر یونیکس.
  • SSH یا Secure Shell: به معنای پوسته‌ی امن برای رد و بدل کردن دستورات.
  • SCP یا Secure Copy: به معنای کپی و رونوشت کردن امن اطلاعات.

رمزنگاری اطلاعات در SSH به چه معناست؟

در واقع ، این پروتکل اطلاعاتی را که بین رایانه مبدا و مقصد رد و بدل می شود با الگوریتم RSA کلید عمومی رمزگذاری می کند. به طور خلاصه ، با استفاده از این الگوریتم ، اطلاعات فقط با داشتن یک کلید مبادله معتبر خواهند بود ، در غیر این صورت اصلاً خوانده نمی شود. و کرک نشده اند ، و از آنجا که این کلید فقط برای رایانه های مبدا و مقصد در دسترس است ، امنیت اطلاعات در مسیر خود باقی خواهد ماند.

پروتکل TCP و UDP و کاربرد آن در Wireshark
خواندن

فناوری SSH چه قابلیت های دارد.

این فناوری چندین قابلیت مختلف و کاربردی را برای حفظ امنیت اطلاعات در اختیار کاربران قرار می دهد که عبارتند از:

  • امکان تایید یوزر ها ( کاربران )
  • ایجاد تونل خیلی امن در بستر TCP/IP
  • انتقال خودکار اتصالات برقرار شده
  • امکان تایید خارجی کاربران
  • انتقال فایل امن و محافظت شده

چگونه به SSH در یک سرور متصل شویم؟

در سیستم عامل ویندوز شما نمی توانید مستقیماً به SSH متصل شوید ، برای اتصال به این پروتکل به یک برنامه رابط به نام PuTTY نیاز دارید (این برنامه منبع باز است و می توانید آن را به صورت رایگان بارگیری کنید) پس از بارگیری و نصب این نرم افزار با ورود به سیستم آدرس IP و پورت SSH (که به طور پیش فرض شماره پورت ۲۲ است) می توانید به این پروتکل در سرور متصل شوید.

در سیستم عامل های Linux و Mac ، می توانید بدون نیاز به نرم افزار اضافی ، فقط از طریق محیط ترمینال به راحتی به SSH در سرور متصل شوید ، کافیست Terminal را باز کرده و دستورات زیر را در آن وارد کنید:

ssh root@serverip –p port

در دستور بالا ، می توانید به جای root ، نام کاربری خود را روی سرور و به ترتیب به جای serverip و port ، آدرس سرور و شماره پورت SSH وارد کنید.

در محیط اندروید می توانید از نرم افزاری به نام ConnectBot برای اتصال به پروتکل SSH در سرور راه دور استفاده کنید.

چقدر این پست برای شما مفید بود?

لطفا برای امتیاز روی یک ستاره کلیک کنید.

آشنایی با تجهیزات شبکه های کامپیوتری
خواندن

Average rating / ۵. Vote count:

هیچ امتیازی تا الان ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این پست را بهبود ببخشیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم این پست را بهبود ببخشیم؟

نمایش بیشتر

محمد حسین جعفری

ی آدم معمولی که هرچی بلده میخواد رو کنه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا